Sposób przygotowania

Masło utrzeć z żółtkami, dodać serek i wymieszać, do masy serowej dodać proszek do pieczenia oraz na sam koniec delikatnie połączyć z ubitą pianą z białek. Na dnie foremek ( u mnie wyszło 18szt) ułożyć po jednym biszkopcie na nim umieścić jabłka obrane i pokrojone w grubszą kostkę oraz wymieszane z sokiem cytrynowym, foremki napełnić do 3/4 wysokości masą serową. Piec w temp. 180 st około 25-30min. Wiśnie bez pestek ja miałam z kompotu wymieszać z galaretką rozpuszczoną w 1.5 szklanki wody i odstawić do zgęstnienia. Upieczone serniczki zostawić do wystudzenia i kiedy są zimne ułożyć na wierzchu galaretkę już prawie zastygniętą, odstawić do całkowitego zastygnięcia. Przed podaniem wyjąć serniczki z foremek i można dodatkowo ozdobić, ale to nie jest konieczne bo same w sobie wyglądają bardzo ładnie.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    super
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    jakie śliczne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    freekate

    bardzo wiosennie :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kamila/kami007

    cudne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    lubię ser
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Przepyszna porcja przyjemności:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iwona26

    wygląda przepysznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnyeshka

    przepięknie sie prezentują :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !