Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

koreczki śledziowe z cebulką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula biała 1 szt
olej roślinny 1/2 szklanka
matijasy 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: koreczki śledziowe z cebulką

Kroki postępowania

1
Płaty śledziowe opłukać i osuszyć z wody. Następnie przekroić wzdłuż.
Krok 1 - koreczki śledziowe z cebulką foto
2
Każdą część zwinąć w 'ślimaka' i spiąć wykałaczką (przebić przez całego koreczka), ułożyć na salaterce jeden koło drugiego.
Krok 2 - koreczki śledziowe z cebulką foto
3
Cebulkę pokroić w bardzo drobną kosteczkę i sparzyć gorącą wodą.
Krok 3 - koreczki śledziowe z cebulką foto
4
Posypać cebulką koreczki i zalać olejem. Smacznego!
Krok 4 - koreczki śledziowe z cebulką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchareczka2 09.07.2012 11:10
uwielbiam
Angelika10 14.06.2012 09:55
Pyszności
caralajna 22.05.2012 08:17
zgrabniutkie :)
Katarzyna59 14.05.2012 18:02
super
Agnieszka/gucio22 12.05.2012 09:34
ciekawe jakby do tych koreczków włożyć kawałeczek ogórka albo papryki?? I jeszcze jedno pytane można je przechowywać w słoiku jak tradycyjne płaty?
Anio?eczek 20.04.2012 07:14
poproszę JEDNEGO KORECZKA :)
caffee_tea 20.03.2012 22:05
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak