Sposób przygotowania

W 1 l wody rozpuszczamy kostki rosołowe, dodajemy marchewkę utartą na grubym oczku, bądź kroimy w cienkie plasterki i gotujemy. Do naczynia dajemy serki można je drobno pokroić, dolewamy gorącego wywaru i rozpuszczamy serki, dodajemy mąkę i śmietanę. Rozpuszczone serki wlewamy do wywaru i gotujemy prze 5 -10 min. Dodajemy grube kluski bądź jak ktoś woli grzanki. Dla mocniejszego wywaru serowego można dodać dodatkowo jeszcze jeden bądź 2 serki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    janek64

    Jeszcze nie jadłem zupkę z serka topionego, czas chyba spróbować :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !