Sposób przygotowania

Z kapusty wykrajamy głąba i gotujemy ją w lekko osolonej wodzie. Kapusta włoska szybciej robi się miękka niż biała. Gdy wierzchnie liście są miękkie, ściągamy je a kapustę dalej gotujemy, następną warstwę ściągamy i gotujemy itd. Ryż gotujemy pare minut krócej niż jest napisane na opakowaniu. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i smażymy. Surowe mięso (najlepiej drobiowe) mieszamy z ugotowanym ryżem, cebulą, jajkiem i koncentratem. Doprawiamy do smaku. Na liść kapusty kładziemy mięso i zwijamy gołąbki. Natłuszczamy blachę, kładziemy na nią gołąbki. Kostkę rosołową rozpuszczamy w szklance wody i zalewamy tym gołąbki. Pieczemy w piekarniku do momentu zrumienienia gołąbków, co jakiś czas podlewając je sokiem.
Smaczności

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    czy gołąbki czymś przykrywamy przynajmniej na początku?
  • 4
    original
    Opublikowano

    paula99926

    ja nie przykrywam, tylko często polewam :)
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    mniam pyszne
  • 3
    original
    Opublikowano

    suzana

    pycha
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    rewelacja
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    paula, dziękuję za odpowiedź
  • 2
    original
    Opublikowano

    matesko

    pieczonych nie jadłam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Stenka

    apetyczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !