Sposób przygotowania

Wodę gotujemy z kostkami rosołowymi oraz pokrojonym w talarki porem. Następnie dodajemy paprykę ( pokrojoną w kostkę) i nadal gotujemy wywar na małym gazie.  W osobnym garnku na oleju  podsmażamy pokrojony w kostkę filet. Doprawiamy go lekko solą i pieprzem. Kiedy mięso będzie już miękkie przekładamy je do naszego wywaru. Całość zabielamy serkiem topionym, aż do jego całkowitego rozpuszczenia. Kiedy już serek się rozpuści doprawiamy zupę papryką czerwoną. Osobiście używam i papryki ostrej i słodkiej ( po łyżeczce każdej). Zupę można podawać z makaronem lub ryżem w zależności od upodobania. Zamiast serka topionego zupę można zabielić zwyczajnie śmietaną, aczkolwiek polecam użycie serka. Ze względu na swoją konsystencje i smak nadaje jej innego wyrazu.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Piotr24

    chętnie spróbuje :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kasiek

    na filecie z kurczaka zupy nie robiłam, ciekawe jak smakuje

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !