Sposób przygotowania

Białą część pora pokroić w talarki.  Do wody wrzucić; 2 kostki rosołowe, 2 łyżki ziarenek smaku i pokrojone warzywo. W osobnym garnku na odrobinie oleju usmażyć mięso mielone, następnie dołożyć cebulę, pieczarki i dusić do miękkości. Wysmażone mięso z pieczarkami dodać do gotującego się wywaru. Następnie wywar ten zabielić, dodając serki topione. Poczekać, aż całkowicie rozpuszczą się w zupie. W oddzielnym garnku ugotować makaron. Ugotowany makaron wrzucić do zupy.
Zupa najlepiej smakuje, kiedy się  trochę przegryzie. Najlepiej podawać ją po jakiś 2 godzinach od przyrządzenia. Smakuje bajecznie. Ze względu na mięso mielone jest bardzo syta. Z powodzeniem może wystąpić jako danie główne. 
 

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !