Sposób przygotowania

Por kroimy w talarki. Kiełbasę w kostkę. Ser biały rozgniatamy widelcem. Do sera dodajemy jogurt oraz wrzucamy por i kiełbasę. Mieszamy wszystko razem. Ciasto francuskie układamy na wysmarowanej tłuszczem blaszce. Na ciasto wykładamy farsz i zawijamy dobrze rogi ciasta tak, aby zawartość nie wydostała się podczas pieczenia. Piekarnik rozgrzewamy do 170 stopni i wstawiamy zapiekankę na ok. 40-50 minut. Podajemy przyrumienioną na złoty kolor jako danie główne bądź przysmak na kolację.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kamila/kami007

    fajna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    AGNIESZKA103

    pysznie wyglada
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kasiek

    tylko jak to później ukroić ... ale pyszna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !