Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Złociste i chrupiące ziemniaczki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki
masło do smażenia
Zioła prowansalskie suszone Prymat
Majeranek suszony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Złociste i chrupiące ziemniaczki

Pokrojone w grube plastry ziemniaki (ilość według uznania) gotujemy w osolonej wodzie ok 15- 20 min. nie mogą się rozpadać! Na patelni rozpuszczamy sporą ilość masła, podsmażamy na nim ziemniaki, dodajemy do smaku wszystkie przyprawy, mieszamy i rumienimy do uzyskania fajnej i chrupiącej skórki. Pasują do wszelkiego rodzaju mięs, sosów, ryb, z kefirem są nie do zdarcia;-)
SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak