Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

De volaille

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 podwójne sztuki
pietruszka nać 1/2 pęczka
masło 1/2 kostki
mąka do obtoczenia
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat do obtoczenia
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: De volaille

Mięso podzielić na 8 porcji. Każdą porcję rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Na środku każdej porcji umieścić po trochu masła i posiekanej natki pietruszki. Zwinąć w roladki, docisnąć brzegi, obtoczyć w mące, zamoczyć w rozbełtanych jajkach, a na koniec obtoczyć w bułce tartej. Kłaść je na rozgrzany olej. Smażyć w głębokim tłuszczu na rumiano z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 20.12.2012 23:05
Uwielbiam takie z masełkiem i pietruszką.
Anna169Hosz 12.06.2012 20:48
Wyglądają bardzo smacznie.
Weronika_eM 30.03.2012 22:52
moje ulubione

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak