Sposób przygotowania

Mięso podzielić na 8 porcji. Każdą porcję rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Na środku każdej porcji umieścić po trochu masła i posiekanej natki pietruszki. Zwinąć w roladki, docisnąć brzegi, obtoczyć w mące, zamoczyć w rozbełtanych jajkach, a na koniec obtoczyć w bułce tartej. Kłaść je na rozgrzany olej. Smażyć w głębokim tłuszczu na rumiano z każdej strony.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    moje ulubione
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Wyglądają bardzo smacznie.
  • 0
    56
    Opublikowano

    Sroczka

    Uwielbiam takie z masełkiem i pietruszką.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !