Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

galaretka z budyniem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

budyń waniliowy 1
galaretka truskawkowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: galaretka z budyniem

galaretkę przygotować wg przepisu na opakowaniu,wlać do 4 pucharków i pozostawić do ostygnięcia.
Budyń ugotować wg przepisu na opakowaniu ALE DAĆ POŁOWĘ MLEKA!

Gdy galaretka jest zimna i lekko tężeje dodać do niej po łyżce zimnego-koniecznie -budyniu. Budyń zatopi się w galaretce.
Całość chłodzić w lodówce a przed podaniem ozdobić sezonowymi owocami.
Pychotka dla dzieci:)
można kombinować ze smakami galaretek i budyniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak