Sposób przygotowania

Kalafior i brokuła myjemy, dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonej wodzie 15-20 minut. Odcedzamy i studzimy. Przeciskamy przez praskę do ziemniaków. Dodajemy jajka i 3/4 bułki tartej. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i Vegetą. Dokładnie mieszamy. Formujemy kotlety i obtaczamy w pozostałej bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy kotlety na złoty kolor. Odwracamy, przyrumienioną stronę posypujemy serem i jeszcze chwilę smażymy.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    annamariakowalczyk3

    pyszne..
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !