Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cepelina z twarogiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 20 dag
twaróg 30 dag
jajko 1 szt
masło 2 łyżeczki
sól, pieprz do smaku
mięta do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: cepelina z twarogiem

10 ziemniaków surowych zetrzeć na tarce pozostałe ugotować zmiażdżyć połączyć wszystko razem twaróg przetrzeć przez sito wbić jajko dodać masło i doprawić do smaku dokładnie wymieszać z ciasta ziemniaczanego uformować kulki spłaszczyć i nadziać twarogiem ścisnąć gotować w osolonej wodzie polać masłem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak