Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryzowe kuleczki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mozzarella 20 dag
ryż 1 szkl
rosół drobiowy 1 szkl
wino białe 1 kieliszek
cebula 2 szt
olej do smażenia
parmezan starty 20 dag
sól, pieprz do smaku
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: ryzowe kuleczki

cebulkę pokroić w kostkę zeszklić na oleju dodać ryż i smażyć ok 2 minut dodać wino dodać rosół gotować po 15 minutach zdjąć z ognia dodać parmezan i doprawić wbić jajko i mieszać formować kuleczki panierować w bułce tartej i smażyć w dużej ilości oleju można podawać z sałatką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak