Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Małe arbuziki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1 szt
pomidor 1 szt
oliwki czarne
pieprz
sól
szpinak

Przepis i sposób przygotowania na: Małe arbuziki

Takie arbuziki robimy z plasterków cukinii.Cukinie dobrze myjemy i kroimy w plasterki najlepiej lekko pod skosem .Tak aby plasterek był szerszy i zwężał się ku górze . Przecinamy na pół i kieliszkiem wycinamy okrąg ,środek cukinii. Pomidora kroimy w plasterki ,ale robimy to tak ,jak obieramy ananasa ,czyli kroimy plastry do okoła pomidora .z pomidora wycinamy kółka tez kieliszkiem . Oliwki siekamy . Do połówek cukinii wkładamy połówki pomidora .Oliwki siekamy ozdabiamy arbuziki .Solimy doprawiamy pieprzem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwa643 05.03.2012 06:50
dla dzieci i jako ozdoba

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak