Sposób przygotowania

Skrzydełka wkładam do garnka, zalewam zimną wodą i gotuję. Po 20 minutach dodaję pokrojone w kostkę: ziemniaki, marchewkę, pietruszkę. Następnie przyprawy: ziele, liść, pieprz ziarnisty. Dalej gotuję. Ogórki ścieram ja tarce jarzynowej o grubych oczkach. Dodaję do zupy, gdy warzywa są miękkie. Zaprawiam zupę śmietaną, doprawiam do smaku solą i pieprzem wedle uważania.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    bardzo lubię zupę ogórkową:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    wyśmienita
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smakowita zupa
  • 0
    img_2131687142106
    Opublikowano

    eeee

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !