Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa na skrzydełkach

3.0
(19)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki kwaszone 4-6 sztuk
skrzydełka 4 sztuki
ziemniaki 40 dag
marchewka 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
śmietana 2-3 łyżki
ziele angielskie
pieprz ziarnisty
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa na skrzydełkach

Skrzydełka wkładam do garnka, zalewam zimną wodą i gotuję. Po 20 minutach dodaję pokrojone w kostkę: ziemniaki, marchewkę, pietruszkę. Następnie przyprawy: ziele, liść, pieprz ziarnisty. Dalej gotuję. Ogórki ścieram ja tarce jarzynowej o grubych oczkach. Dodaję do zupy, gdy warzywa są miękkie. Zaprawiam zupę śmietaną, doprawiam do smaku solą i pieprzem wedle uważania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eeee 11.05.2012 20:15
super
Tika4444 01.04.2012 08:39
smakowita zupa
RenataZ-et 26.03.2012 20:34
wyśmienita
Izabela28 19.03.2012 20:11
bardzo lubię zupę ogórkową:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak