Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka z kurczaka w miodowej marynacie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka z kurczaka 1 kg
miód płynny 100 ml
musztarda dijon 3 łyżki
oliwa 2 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Udka z kurczaka w miodowej marynacie

Miód mieszamy z musztardą i oliwą. Następnie dodajemy sól i pieprz do smaku wedle uważania. Tak przygotowaną marynatą nacieramy udka z kurczaka, odkładamy do miski i odstawiamy na około 2 godziny. Po upływie tego czasu przekładamy udka do naczynia żaroodpornego, podlewamy odrobiną wody. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 70- 90 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 02.07.2013 23:46
ale to pyszne
IKrakowianka 01.06.2013 20:54
uwielbiam takie marynaty
fijolek91 02.07.2012 17:20
super:)
fictor123 09.03.2012 14:33
pycha
Urszula5 06.03.2012 22:52
ciekawy przepis
iwona26 06.03.2012 15:34
Wypróbowałam i bardzo pyszne!!
Katarzyna/kate1980 05.03.2012 19:53
pyszności
cukiereczek 05.03.2012 11:38
palce lizać
Kas2 05.03.2012 10:28
uwielbiam marynatę miodową, palce lizać (dosłownie!)
aginaa 05.03.2012 09:33
musza byc pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak