Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Aromatyczna golonka

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

golonka 2 sztuki
olej 3-4 łyżki
sos miodowy z czosnkiem Tao Ta 2 łyżki
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżka plaska
przyprawa texas 2 łyżki
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 2 łyżki
czosnek 4 ząbki
sól
pieprz
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Aromatyczna golonka

Kroki postępowania

1
Obie golonki oczyszczone i umyte wkładamy do wody , dodajemy parę ziarenek ziela i ze 2 listki laurowe , soli odpowiednio do ilości wody w zależności jak duże sa golonki. Gotować na malutkim ogniu prawie do miękkości.
Krok 1 - Aromatyczna golonka foto
2
Następnie przygotowujemy sos -marynatę , którym posmarujemy potem golonki. Czosnek przeciskamy przez praskę dodajemy szczyptę soli i ucieramy w misce . Następnie do tego dodajemy pozostałe składniki i ucieramy na gładki sos.
Krok 2 - Aromatyczna golonka foto
3
Po wyjęciu z wody i lekkim osuszeniu nasmarowujemy sosem wkładamy do brytfanny , podlewamy bulionem i pieczemy w piecu do ładnego zarumienienia sie skórki . W trakcie pieczenia przewracamy na drugą stronę.
Krok 3 - Aromatyczna golonka foto
4
A tak wyglądają już upieczone goloneczki.
Krok 4 - Aromatyczna golonka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 21.08.2013 09:59
taka muszę swojemu mężowi zrobić .
Łukasz15 13.07.2013 08:32
bardzo dobrze przyprawione
Grażyna13 13.04.2013 19:02
Pyszna, lubię takie smaki :)
pacpaw 07.12.2012 22:39
dobra golonka musi być odpowiednio przyprawiona, aby mięso przeszło smakiem. Twój sos to gwarantuje
Dorota59 09.10.2012 20:41
rumiana-pycha
Aneta41 18.07.2012 23:01
pysznie wyglada
alaaa 10.07.2012 22:30
łał taką golonkę to bym zjadła
Izabela/bella81 20.05.2012 09:50
Goloneczka pierwsza klasa :)
anemon 16.03.2012 07:37
Bardzo ładnie zrumienione mięso, chętnie skorzystam z przepisu, bo jak do tej pory to jeszcze sama nie robiłam golonki.
Natalia/tubisiek 14.03.2012 11:12
bardzo kusi :)
Justa32 11.03.2012 07:04
oj ,wpraszam się na kawałeczek:)
traktorek 07.03.2012 17:50
jestem fanką goloneczki
ben-ka 05.03.2012 08:28
jakie pyszności! ja goloneczkę lubię oj lubię:)
ziutula
ziutula 04.03.2012 23:37
z golonki najlepsza jest skórka...
Beatris 04.03.2012 22:22
Pięknie przyrumieniona goloneczka.
Ewa6274879 04.03.2012 21:31
Nie jestem fanką takich dań, ale chętnie zacznę się do nich przekonywać, bo mój mąż uwielbia golonkę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak