Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser biały 0,5 kg
śnieżka 1 szt
mleko 1 szklanka
galaretka czerwona 1 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżeczka
Biszkopt 1 szt
jabłko 1 szt
galaretka żółta 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno

Czerwoną galaretkę rozpuścić w szklance gorącej wody, z mleka odlać kilka łyżek i rozpuścić w nich żelatynę. Pozostałe mleko zmiksować ze śnieżką na bitą śmietanę. Do ubitej śnieżki dodać ser (musi być dobrze zmielony) i razem zmiksować, a następnie dodać ochłodzoną galaretkę i mleko z żelatyną. Zmiksować wszystko razem. Wylać na biszkopt i odstawić na 2 godziny do lodówki.

Żółtą galaretkę zrobić wg przepisu i ochłodzić. Jabłka zetrzeć na grubej tarce na masę serową i zalać chłodną galaretką. Odstawić do zastygnięcia.

Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kamila/kami007 05.03.2012 08:54
mniam
msmariusz 04.03.2012 21:22
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak