Sposób przygotowania

Krok 1 / 6

Bazowa masa cukrowa - z podanych ilości wychodzi masy na przygotowanie róż, płatków i nawet trochę zostaje. Jeśli chcemy pokryć tort masą i wykonać ozdoby podane składniki należy pomnożyć przez 3. Powinno wystarczyć na pokrycie średniej wielkości tortu i wykonanie dekoracji. W szklance z wodą namoczyć żelatynę. Gdy zacznie pęcznieć przełożyć do rondelka, dodać glukozę i podgrzewać. Ma się ładnie połączyć. Podczas podgrzewania należy mieszać cały czas aby masa się nie zagotowała. Do lekko przestudzonej dodawać stopniowo cukier puder i zagniatać ciasto. Powinno mieć konsystencje plasteliny. Ja blat podsypuję mąką ziemniaczaną, choć można też cukrem pudrem. Masa początkowo będzie się mocno kleić, ale można dodać trochę więcej cukru pudru. Wymieszać z barwnikiem lub pozostawić białą.


Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Kas2

    wow, piękna!
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    świetne
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    dzielo sztuki... piekna
  • 2
    original
    Opublikowano

    joanna77

    śliczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorian

    piekne
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    ładnie wyszła

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !