Sposób przygotowania

Włoska minestrone jest to zupa jarzynowa,którą przygotowuje się w ciągu całego roku.Do zupy używamy warzyw sezonowych,a kiedy ich brak wykorzystujemy mrożonki.
Dokładnie umyć wszystkie świeże jarzyny i pokroić w kostkę.
W szerokim garnku z grubym dnem rozgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek, dodać pora, liście laurowe i czosnek, smażyć na małym ogniu przez 3 minuty od czasu do czasu mieszając. Dodać wszystkie warzywa mrożone i chwilę poddusić. Dodać pozostałe świeże warzywa,zmiksowane pomidory i zalać gorącym bulionem,doprawić solą i pieprzem do smaku.Zagotować, przykryć i gotować na malutkim ogniu przez 20 - 25 minut, od czasu do czasu mieszając. Pięć minut przed końcem gotowania dodać drobny makaron. Zupę podawać z tartym parmezanem,posypaną świeżą lub suszoną bazylią.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Agata B

    musi być pyszna:)))
  • 0
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    świetna zupka na pewno zrobie według twojego przepisu
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    bardzo bogata w witaminy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !