Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mój biszkopt

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 10 szt
cukier 1,5 szklanki
cukier wanilinowy 1 szt.
mąka 1,5 szklanki
budyń waniliowy 2 sztuki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
ocet 10 % 1 łyżka
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Mój biszkopt

Żółtka oddzielić od białek. Ubić białka, dodać cukier i cukier waniliowy i nadal wszystko ubijać. Do żółtek dodać proszek i ocet, dobrze wymieszać, dodać do białek wlać olej i wymieszać. Wsypać 1 szklankę mąki, do drugiej wsypać budyń i dopełnić mąką. Wszystko delikatnie wymieszać łyżką. Foremkę 30 x 35 cm. wyłożyć papierem do pieczenia i wylać na nią masę. Piec 50 minut w piekarniku z termoobiegiem w 170 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 26.04.2013 13:32
Smaczna klasyka i podstawa.
gabi162825 17.10.2012 19:04
bardzo ładny
TEtalicha 14.08.2012 17:01
ładny wyszedł
Grazyna0211 22.06.2012 20:34
zgadzam się dobry przepis
Wacław 09.05.2012 14:54
dobry przepis !
Habibi 18.04.2012 11:31
Podstawa wielu dobrych ciast :) Piekę podobnie :)
zdzislawa2 16.04.2012 13:49
ekstra
Anna152 15.04.2012 18:54
super
owca441 10.04.2012 16:51
piękny
Ania67 03.04.2012 17:43
Nie ma to jak klasyka
Grażyna13 21.03.2012 10:10
Podoba mi się :)
Margo1 07.03.2012 19:31
prosty:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak