Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone młode ziemniaki w miodzie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

miód 1/2 szklanki
kardamon 1/2 łyżki
ziemniaki młode

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone młode ziemniaki w miodzie

Młode ziemniaczki należy sparzyć gorącą wodą i dokładnie umyć. Po umyciu kroimy razem ze skórką na plasterki o grubości około 1cm.Po pokrojeniu plasterki ziemniaków z wykładamy na szeroką blachę wyłożoną pergaminem. Po wierzchu smarujemy miodem i posypujemy sproszkowanym kardamonem.Ziemniaki pieczemy w 200 stopniach przez około 50 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak