Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z czerwonej kapusty

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

por (biała część) 1
oliwa 5 łyżek
sok z cytryny 3 łyżki
sól
cukier
kapusta czerwona 40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czerwonej kapusty

Kapustę drobno poszatkować, posypać solą i odstawić na 30 minut. Białą część pora pokroić w drobną kosteczkę. Dodać do poszatkowanej kapusty. Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny, doprawić solą i cukrem. Wlać do surówki, wymieszać. W razie potrzeby dodać jeszcze soli/cukru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cris04 04.03.2012 18:21
Moja ulubiona
treonina 04.03.2012 17:01
smaczna i zdrowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak