Sposób przygotowania

Filety śledziowe osączyć z zalewy olejowej. Włożyć do naczynia, zalać zimną wodą i pozostawić na 2-3 gidziny. Odcedzić, osuszyć ręcznikami papierowymi i pokroić w niewielkie kawałki - tak na jeden kęs. Cebulę pokroić w średnią kostkę i zeszklić na tłuszczu. Do zeszklonej cebuli dodać przyprawy i pastę pomidorową - wymieszać i chwilę razem przesmażyć. Ostudzić.
W słoiku u kładać warstwami śledzie, przekłając warstwami cebuli z pastą pomidorową. Spód i wierzch powinien stanowić sos.
Słoik zamknąć i wstawić do lodówki na 24-48 godzin, do zmacerowania.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <font color="maroon"><b>*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b></font color="maroon">
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    moje ulubione:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    mala2021

    lubię takie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    znakomite

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !