Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z Halloumi i suszoną winną cypryjską polędwiczką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta pekińska
ser halloumi
suszona polędwiczka
orzechy włoskie
szczypiorek
oliwa 2 łyż
sok z cytryny 1 łyż

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z Halloumi i suszoną winną cypryjską polędwiczką

Kapustę myjemy i rwiemy na kawałki, układamy plasterki polędwiczki, ser kroimy w kosteczkę, paseczki, koreczki, jak kto woli. Oliwę mieszamy z pieprzem i sokiem z cytryny, polewamy delikatnie sałatkę, dodajemy pokruszone na mniejsze kawałki orzechy. Posypujemy szczypiorkiem. Szybko i lekko. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Niunia1 04.03.2012 19:57
Pyzo, ja jeszcze nie kupowałam w Polsce halloumi, mam go zawsze pod dostatkiem i to różne rodzaje, z bazylią i innymi dodatkami a dostaję od cioci, która mieszka na Cyprze. Także mam zapas na cały rok:) nie wiem nawet ile może kosztować w Polsce, ale domyślam się, że nie mało..
SmacznaPyza 04.03.2012 18:24
szukałam ostatnio po sklepach halloumi i jakby się pod ziemię zapadł....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak