Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki z kaszką manną

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 2 szklanka
cukier 10 łyżeczka
jaja 2 sztuki
mąka 10 łyżka
serek z owocami 1/2 sztuka
banan 1 sztuka
jabłka 1 sztuka
olej do smażenia
cukier puder do posypania
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczka
kaszka 3 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki z kaszką manną

Mleko zagotować z cukrem, odlewając wcześniej 1/2 szklanki. W odlanym mleku rozprowadzić kaszkę mannę (można to zrobić nawet 15 minut wcześniej, żeby kaszka napęczniała), wlać do gotującego mleka i gotować na małym ogniu ok 10-15 minut, cały czas mieszając. Kaszkę ostudzić.
Jajka ubić z pozostałym cukrem, dodać zimną kaszkę, serek, mąkę i sodę oczyszczoną, wymieszać, żeby nie było grudek. Owoce obrać, pokroić w kostkę, dodać do ciasta i wymieszać. Racuszki smażyć na gorącym oleju na złoty kolor, osączyć z nadmiaru tłuszczu. Podawać posypane cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iziona 12.03.2012 19:42
Ciekawe i pewnie smaczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak