Sposób przygotowania

Migdały zmielić malakserem na mączkę. Wsypać do miski, dodać mąkę, szczyptę soli, cukier, aromat, miękkie masło i jajka.
Zagnieść ciasto w kulkę, owinąć folią i schłodzić w lodówce.
Rozwałkować dość cienko (ok.1/2cm) między dwoma arkuszami papieru do pieczenia lub folii spożywczej.
Ciasto jesm miękkie, ale dzięki temu po upieczeniu będzie bardzo delikatne i kruche.
Układać ciasteczka wycięte, foremką, w średnich odstępach, bo mogą się lekko rozpłynąć w czasie pieczenia - na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec ok.10-15 minut w temp. 190'C.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <font color="maroon"><b>*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b></font color="maroon">
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sonia_Lisek

    drzmi pysznie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sylwia31

    super
  • 1
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    wygląda znakomicie , musze wypróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !