Sposób przygotowania

1. Galaretke robimy używając 500 ml wody. Studzimy i odstawiamy, żeby zaczęła tężeć.
2. Żelatynę wsypujemy do kubeczka i zalewamy wodą- tyle, żeby ją przykryć, dobrze mieszamy aż się rozpuści. Dolewamy troszkę gorącej wody i znów mieszamy. Powinna być gęsta ale na tyle płynna by można było ją wlać.
3. Śmietanę ubijamy mikserem z cukrem pudrem na bitą śmietanę.
4. Do tego dodajemy serek, razem miksujemy kilka sekund i cały czas miksując powoli wlewamy żelatynę.
5. Masę wylewamy do tortownicy
6. Brzoskwinie ukłamy na wierzch
7. Zalewamy galaretką
6. Serniczek wstawiamy do lodówki aż zastygnie.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Kamila/kami007

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    dianix

    serniczek taki to pyszota
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    super
  • 2
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    pyszny serniczek
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kas2

    jeden z najlepszych
  • 2
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    uwielbiam :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    coś pysznego....
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszności

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !