Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno z brzoskwiniami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Żelatyna wieprzowa Prymat 30 g
śmietana 30% 400 ml
cukier puder 4 łyżki
galaretka brzoskwiniowa 1 szt
brzoskwinie w puszce 1 szt
serek homogenizowany 5 (waniliowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno z brzoskwiniami

1. Galaretke robimy używając 500 ml wody. Studzimy i odstawiamy, żeby zaczęła tężeć.
2. Żelatynę wsypujemy do kubeczka i zalewamy wodą- tyle, żeby ją przykryć, dobrze mieszamy aż się rozpuści. Dolewamy troszkę gorącej wody i znów mieszamy. Powinna być gęsta ale na tyle płynna by można było ją wlać.
3. Śmietanę ubijamy mikserem z cukrem pudrem na bitą śmietanę.
4. Do tego dodajemy serek, razem miksujemy kilka sekund i cały czas miksując powoli wlewamy żelatynę.
5. Masę wylewamy do tortownicy
6. Brzoskwinie ukłamy na wierzch
7. Zalewamy galaretką
6. Serniczek wstawiamy do lodówki aż zastygnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 13.01.2013 09:20
pyszności
RenataZ-et 25.11.2012 10:17
coś pysznego....
Rybciia 12.08.2012 18:30
uwielbiam :-)
Kas2 21.07.2012 15:05
jeden z najlepszych
anja3107 03.07.2012 12:12
pyszny serniczek
ewaa 05.05.2012 21:56
super
dianix 08.04.2012 20:51
serniczek taki to pyszota
olkaaa 10.03.2012 08:53
super
Motorek 06.03.2012 12:48
pycha
Kamila/kami007 04.03.2012 17:31
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak