Sposób przygotowania

w dużym garnku dusić białą kapustę którą prędzej nacinamy wzdłuż korzenia

Ryż gotujemy w osolonej wodzie, mięso smażymy z przyprawami ,
cebulę smażymy na zloty kolor i mieszamy z ryżem i gotowym mięsem

Gdy kapusta jest gotowa odrywają się liście formujemy gołąbki dokładnie składając aby sie nie rozwaliły

Gotowe można podawać z sosem lub tak jak ja smażone z odrobina maggi

Warto dodać do wody w której gotuje się kapusta majeranek spowoduje to ze nie będzie nas wydymać choć na niektórych to nie zadziała :)

Smacznego

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    uwielbiam...:)
  • -2
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Jeśli dobrze rozumiem, bo przepis jest niejasny, w obgotowane liście kapusty należy zawinąć podsmażoną cebulę z mięsem i ryżem i podawać ? Tak się gołąbków jednak nie robi...
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    rewelacja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !