Sposób przygotowania

Wiśnie i porzeczki wypłukać.Wiśnie wydrylować.Włożyć owoce do rondelka, podlać olejem i poddusić.Wlać ocet balsamiczny, wsypać cukier i zmielić pieprz czarny.Dusić, aż owoce zaczną się rozpadać a sos zacznie gęstnieć.Można dosłodzić.
Sos świetnie smakuje z pieczonym,grillowanym gotowanym drobiem lub wędlinami.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    super zestawienie - zarówno smaków jak i kolorów!
  • 2
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Zapamiętam go sobie na lato :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    wyglada bajecznie, szczególnie o tej porze roku nabiera sie ochoty na takie pysznosci!
  • 1
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    bardzo wykwintny i elegancki dodatek do mięs:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    A ja nie miałam pomysłu na wykorzystanie czerwonych porzeczek, dzięki msewko za pomysł:):)
  • 1
    original
    Opublikowano

    eli_555

    lubię połączenie mięsa i owoców
  • 1
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    fajny
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    ciekawy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !