Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti alla'Amatriciana

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron spaghetti 1 op
boczek 400 gr
cebula 4
czosnek 4 ząbki
papryczka chili 1
pomidor pelati 1 puszka
natka pietruszki
chili
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti alla'Amatriciana

Na rozgrzaną patelnię (najlepiej teflonową, gdyż smażymy bez tłuszczu) wrzucamy pokrojony w kosteczkę boczek. Do skwierczącego i usmażonego boczku dorzucamy pokrojone w piórka cebule, przyprawiamy do smaku. Smażymy chwilę. W tym czasie gotujemy makaron, wg. przepisu na opakowaniu, koniecznie al dente. Drobno siekamy papryczki chili dodajemy do boczku i cebuli, przeciskamy przez praskę czosnek. Dorzucamy pomidory i natkę pietruszki. Chwilę gotujemy, dorzucamy makaron. Doprawiamy do smaku.
SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anja3107 04.03.2012 13:16
uwielbiam
gottrina 04.03.2012 11:05
wyśmienite danie, chętnie wypróbuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak