Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryba w chrupiącej panierce

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mrożone filety rydbe 1 kg
Bułka tarta klasyczna Prymat
mąka pszenna-do panierowania
jajko 2 sztuki
mleko 2 łyżki
cytryna 0,5 sztyki
kucharek do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: ryba w chrupiącej panierce

Kroki postępowania

1
rybę rozmrażamy, nadmiaru wody "pozbywamy się" za pomocą papierowego ręcznika, następnie skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy przyprawą do ryb
Krok 1 - ryba w chrupiącej panierce foto
2
jajko rozmącamy z kucharkiem i mlekiem, mąkę pszenną mieszamy z kukurydzianą
rybę panierujemy w mące, jajku i bułce tartej
Krok 2 - ryba w chrupiącej panierce foto
3
smażymy na złoto na rozgrzanym oleju
Krok 3 - ryba w chrupiącej panierce foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justa32 30.05.2012 11:28
uwielbiam
marcinek 10.05.2012 19:46
super
Anna146 04.03.2012 11:51
super rybka
madziulaczek1991 04.03.2012 11:25
Muszę potestować..:)
pioge7 04.03.2012 10:17
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak