Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ogórkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion 2 l
ogórki kiszone 4 szt
ząbek czosnku 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
śmietana 100 ml
boczek wędzony 15 dag
mąka 2 łyżki
koperek do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: ogórkowa

Do gotującego się bulionu wrzuć pokrojone lub starte ogórki oraz przyprawy i czosnek.Gotuj 10minut.Boczek pokrój w kostkę,zrumień na patelni,dodaj do zupy,gotuj ok.10minut.Mąkę rozprowadź ze śmietaną,zapraw nią zupę,gotuj jeszcze 5minut.Zupę posyp posiekanym koperkiem,podawaj np.z minigrzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

luki1984 10.04.2012 10:40
bardzo ją lubię
Anna138 04.04.2012 22:02
pyszna zupka
Aneta41 21.03.2012 18:16
moj popisowy numer:P uwielbiam tą zupke:)
gosia561 10.03.2012 21:52
lubię kwaśne zupki
marzenciak1985 04.03.2012 10:10
mniam:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak