Sposób przygotowania

Biodrówkę oczyścić, pokroić w kostkę. Cebulę bardzo drobno posiekać lub zetrzeć. Mięso obsmażyć na rozgrzanym oleju w rondelku, gdy lekko się zrumieni dodać cebulę i jeszcze chwilę smażyć. Po chwili zalać wodą tylko tyle aby zakryć mięso, przykryć pokrywką i dusić ok. 20 minut.
Po tym czasie zdjąć pokrywkę i odparować większość pozostałej wody. Śmietanę wymieszać z chrzanem i połową cukru, dodać sól i pieprz, wlać do duszącego się mięsa, przykryć i dusić kolejne 20-25 minut. Po tym czasie jeżeli mięso będzie już miękkie spróbować sosu, ewentualnie dodać cukru lub chrzanu.

Podawać z tłuczonymi ziemniakami lub kaszą gryczaną.

Ilość chrzanu jest orientacyjna, zależy zarówno od jakości chrzanu jak i od gustu gotującego.

Smacznego

Komentarze

  • 1
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    smaczne :D
  • 1
    original
    Opublikowano

    smile

    dobre =)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !