Sposób przygotowania

Wino wymieszać z likierem i miodem, zagotować. 3 łyżeczki żelatyny rozpuścić w 2 łyżkach ciepłej wody. Wino zestawić z gazu, dolać żelatynę i dokładnie wymieszać. 4 miseczki wypłukać zimną wodą, wlać równe porcje wina z likierem, zostawić do stężenia.
Kiedy galaretka już stężeje mascarpone wymieszać z cukrem i esencją waniliową. Pozostałą żelatynę rozpuścić w podgrzanym mleku, dodać do masy z mascarpone i bardzo dokładnie wymieszać. Masę wylać na galaretkę. Zostawić do stężenia na cała noc.
Przed podaniem miseczki zanurzyć krótko w gorącej wodzie, wyjąc deser na talerzyki, można udekorować bitą śmietaną, chociaż sam w sobie jest dosyć słodki.

Smacznego

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Beata31

    wyglądaja smakowicie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    przepyszne
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    rewelacja, elegancko podany deser i do tego smaczny :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolina46

    super :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !