Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kwaśny barszcz

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion warzywny 2 l
buraki 2 szt
Kwas burakowy 0.5 l
ziemniaki 3 szt
boczek wędzony 5 dag
ząbek czosnku 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Kwas burakowy
ziemniaki 4 szt
chleb razowy 1 kromka

Przepis i sposób przygotowania na: kwaśny barszcz

Do gotującego się bulionu wrzuć pokrojone w kostkę ziemniaki i starte buraki,gotuj ok.15minut.Przygotuj kwas :4obrane i pokrojone buraki oraz Kromkę razowca zalej 1.5l przegotowanej,ciepłej wody.Odstaw na ciepłe miejsce na 4dni..Dodaj kwas do bulionu,ząbek czosnku i zrumieniony na patelni,pokrojony boczek.Całość gotuj ok.10minut,przypraw sola,pieprzem i ewentualnie cukrem.Podawaj ze śmietana.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak