Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone ziemniaki , faszerowane boczkiem, masłem i czosnkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniak 6 szt
czosnek 2 ząbki
masło 3 łyżeczki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
parmezan 10 dk tartego
boczek wędzony 6 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone ziemniaki , faszerowane boczkiem, masłem i czosnkiem

1. Myjemy szczoteczką ziemniaki
2.Przekrawamy je na pół.
3.Smarujemy je masłem w środku
4. wkładamy boczek i plasterki czosnku
5. przyprawiamy do smaku, według uznania ( może być papryka,zioła..)
6.Zawijamy w folie aluminiową każdego z osobna
7.wkłafamy do piecka na około 50 minut na poziom 2.
8.Jeśli chcemy mieć bardziej przypieczone ziemniaczki proponuję na 10 minut przed końcem delikatnie je poodwijać z folii, żeby się przypiekły!
9. Po wyciągnięciu można lekko oprószyć je parmezanem.

http://macebelive.blogspot.com/

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak