Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Waflowy przekładaniec

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wafle okrągłe duże 1 paczka
margaryna 1,5 kostki
cukier kryształ 20 dag
kakao 3 łyżki
mleko 2% 1/2 szklanki
orzechy włoskie 10 dag
cukier waniliowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Waflowy przekładaniec

Cukier wsypać do rondelka, dodać kakao, wymieszać.Wlać mleko.Podgrzewać na małym ogniu, aż cukier się rozpuści.Ostudzić.Margarynę zmiksować.Ciągle ucierając, dodawać po łyżce masy kakaowej.Dodać zmielone orzechy oraz cukier waniliowy, wymieszać.Wafle kolejno smarować masą, układać jeden na drugim, dobrze dociskając.Na wierzchu ułożyć deskę do krojenia, obciążyć, odstawić na godzinę.Przekładaniec oblać polewą czekoladową, odstawić w chłodne miejsce na 2 godziny.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa6274879 03.03.2012 23:26
czekoladowa pycha ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak