Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schab zawijany w ciasto francuskie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
cebula 1 szt
ziele angielskie 4 szt
masło 2 łyżki
ciasto francuskie 1 opakowanie
jajko 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
wino czerwone 2 (półwytrawne)
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 4 szt
schab 1.2 (środkowy)

Przepis i sposób przygotowania na: schab zawijany w ciasto francuskie

Wino zagotuj z listkiem,zielem,pokrojoną cebulą,pieprzem i sola,ostudź.Opłukany schab umieść w małym naczyniu,zalej marynatą,odstaw na dobę w chłodne miejsce.Mieso wyjmij z marynaty,obsmaż na maśle.Piecz 45minut w temp.200stopni,ostudź.Ciasto rozmroź,lekko rozwałkuj.Posmaruj białkiem,zawiń w nie mięso.Wierzch posmaruj żółtkiem.Piecz 30minut w temp.210stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolanta19 04.03.2012 07:52
może być dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak