Sposób przygotowania

Mięso opłucz,osusz papierowym ręcznikiem.Za pomocą długiego,ostrego noża zrób w jego środku nacięcie.Wierzch mięsa natrzyj papryka,solą,pieprzem i olejem.Odstaw na noc do lodówki.Gruszki obierz i pokrój na kawałki.Wymieszaj z orzechami i tartą bułką,startym serem,majerankiem,sola i pieprzem.Farszem napełnij dość luźno nacięcie w karkówce.Mięso umieść w brytfance,piecz ok.60minut w temp.200stopni.Wyjmij z piekarnika,na wierzchu ułóż pokrojone w plastry paski żółtego sera.Piecz jeszcze ok.10minut w temp.200stopni.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    freekate

    brzmi zachęcająco :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    radosna29

    ciekwy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !