Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schab karkowy z orzechami i gruszką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

olej 2 łyżki
gruszki 2 szt
orzechy włoskie 0.10 kg
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
Majeranek suszony Prymat 2 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
schab 1.5 (karkowy)
ser żółty 2 (plasterki)
ser żółty 3 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: schab karkowy z orzechami i gruszką

Mięso opłucz,osusz papierowym ręcznikiem.Za pomocą długiego,ostrego noża zrób w jego środku nacięcie.Wierzch mięsa natrzyj papryka,solą,pieprzem i olejem.Odstaw na noc do lodówki.Gruszki obierz i pokrój na kawałki.Wymieszaj z orzechami i tartą bułką,startym serem,majerankiem,sola i pieprzem.Farszem napełnij dość luźno nacięcie w karkówce.Mięso umieść w brytfance,piecz ok.60minut w temp.200stopni.Wyjmij z piekarnika,na wierzchu ułóż pokrojone w plastry paski żółtego sera.Piecz jeszcze ok.10minut w temp.200stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

radosna29 15.03.2012 19:48
ciekwy przepis
freekate 04.03.2012 08:00
brzmi zachęcająco :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak