Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywną pianę, dodając pod koniec cukier, odrobinę soli i żółtka. Wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem, wlać olej i wodę sodową, wymieszać. Ciasto podzielić na pół, do jednej dodać kakao. Wlewać na przemian do wysmarowanej formy. piec 45 min. w temp. 175 stopni.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    foczka-ks

    ładnie , uwielbiam zebrę
  • 3
    original
    Opublikowano

    foczka-ks

    ładnie , uwielbiam zebrę
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    wspaniałe ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    Betka

    genialnie wygląda, uwielbiam takie ciasteczka np. z zimnym mlekiem;D
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Zajefajnie wygląda, a jak smakuje

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !