Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

łosoś w sosie pietruszkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z łososia 15 dag
natka pietruszki 1 pęczek
olej rzepakowy 4 łyżki
mleko 1 szkl
czosnek ząbki 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: łosoś w sosie pietruszkowym

Oczyść rybę,wymocz w mleku(ok.60minut)Pietruszkę posiekaj,połącz z sola,pieprzem,zmiażdżonym czosnkiem i olejem,tak aby powstałą pasta.Posmaruj nimi łososia,zwiń w folię aluminiową.Piecz 15minut w temp.180stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak