Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tajskie curry Blue Dragon

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 6 sztuk
papryka czerwona 1 sztuka
cebula 0,5 sztuki
oliwa
por zielona część
marchew 1\3 małej sztuki
mini kosteczka czosnek 1 sztuka
imbir starty 1 łyżeczka
sos tajskie zielone curry 1 słoik
mleczko kokosowe 0,5 puszki
podwójna pierś z kurczaka 1 sztuka
ryż

Przepis i sposób przygotowania na: Tajskie curry Blue Dragon

Około 5-6 łyżek oliwy z oliwek wylewamy na patelnię i podsmażamy na niej wszystkie warzywa pokrojone w paski ze szczyptą soli przez około 10 minut. Następnie dodajemy Ostry Sos Tajskie Zielone Curry i gotujemy chwilę. Wlewamy pół puszki Mleczka Kokosowego i mieszamy. Gotujemy około 10 minut. Pierś z kurczaka myjemy, kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do sosu, gotujemy kolejne 10 minut. Kilka minut przed końcem gotowania dodajemy starty świeży imbir i rozdrobnioną w palcach kosteczkę. Podajemy z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak