Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie gajowego

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

płaty śledziowe 500 g
cebula 4 sztuki
olej
pieprz czarny
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
ocet 0,5 szklanki
koncentrat pomidorowy 0,5 słoiczka małego
majeranek
grzyby suszone 8 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie gajowego

Śledzie moczymy w wodzie co jakiś czas ją wymieniając. Przed ostatnim moczeniem do wody wlewamy ocet i moczymy około 1h. Po tym czasie śledzie odsączamy na ściereczce i kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę siekamy w cienkie półtalarki i przekładamy w dowolnym naczyniu w kolejności śledzie, suszone grzyby (posypać), cebula, przyprawy do wyczerpania się składników. W dużej ilości oleju mieszamy koncentrat i polewamy nim śledzie. Pozostawiamy w lodówce np. na noc by się ‘przeżarło’

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak