Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chłodnik porzeczkowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

porzeczki czerwone 1/2 kg.
miód pszczeli 1/2 szkl.
masło 1/5 kost.
mąka pszenna 3 łyżki
śmietana 30% 1 szkl.
białko
Biszkopty
wino czerwone 1 (półwytrawne)

Przepis i sposób przygotowania na: chłodnik porzeczkowy

porzeczki przebrać umyć osuszyć i przetrzeć przez sitko połączyć je z winem i miodem dokładnie wymieszać,w garnku rozgrzać masło dodać mąkę zrobić zasmażkę taką aby się nie zrumieniła i powoli dolewać porzeczki wymieszane z winem i miodem cały czas mieszając trzepaczką kilka min.pogotować mieszając wystudzić,jak zupa całkowicie wystygnie wstawić ją na godzinę do lodówki,białka ubić i połączyć z wystudzoną zupą podawać z biszkoptami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 08.03.2012 19:04
super!
Grazyna0211 08.03.2012 13:10
smacznie się zapowiada
jola1508 05.03.2012 16:49
ciekawy przepus
jola1508 05.03.2012 16:49
ciekawy przepus
jola1508 05.03.2012 16:49
ciekawy przepus

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak