Sposób przygotowania

porzeczki przebrać umyć osuszyć i przetrzeć przez sitko połączyć je z winem i miodem dokładnie wymieszać,w garnku rozgrzać masło dodać mąkę zrobić zasmażkę taką aby się nie zrumieniła i powoli dolewać porzeczki wymieszane z winem i miodem cały czas mieszając trzepaczką kilka min.pogotować mieszając wystudzić,jak zupa całkowicie wystygnie wstawić ją na godzinę do lodówki,białka ubić i połączyć z wystudzoną zupą podawać z biszkoptami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Nemsik

    fajny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    jola1508

    ciekawy przepus
  • 2
    original
    Opublikowano

    jola1508

    ciekawy przepus
  • 2
    original
    Opublikowano

    jola1508

    ciekawy przepus
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    smacznie się zapowiada
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    super!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !