Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułki zapiekane z serem i pieczarkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bułki 2
pieczarki 50 dag
cebula 1
ser żółty 4 plasterki
ketchup
sól
pieprz
olej do smażenia
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Bułki zapiekane z serem i pieczarkami

Pieczarki oczyścić, obrać i pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju i podsmażyć pieczarki z cebulą do czasu, aż zmiękną. Doprawić solą i pieprzem. Bułki przekroić na pół, posmarować masłem. Nakładać na każdą połówkę farsz pieczarkowo-cebulowy i przykrywać plastrem sera. Zapiekać w piekarniku ok. 7 minut. Podawać polane ketchupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

chamois
chamois 30.04.2012 13:58
dobra kolacja na szybko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak