Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flaczki kapitańskie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka 3 szt
marchewka 2 szt
pieczarki 25 dag
cebula 2 szt
Przyprawa do flaków klasyczna Prymat 2 łyżki
majeranek 2 łyżki
pieprz
masło 1 łyżka
przyprawa w płynie
bulion warzywny

Przepis i sposób przygotowania na: Flaczki kapitańskie

Udka gotujemy w garnku z wodą .Dodajemy kostkę warzywna i marchewki . Gotujemy do miękkości .cebule kroimy w piórka ,pieczarki w paseczki .Cebule i pieczarki podsmażamy na maśle .Mięso obieramy kroimy w długie paski ,marchewkę kroimy drobno i dodajemy do rosołu z gotowania .Zagotowujemy rosół z miesem i dodajemy przysmażoną cebule z pieczarkami .Doprawiamy sola ,pieprzem i przyprawą do flaków .Zagotowujemy . Na koniec dodajemy majeranek .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zbigniew1975 10.11.2013 14:05
no tak przepis może świetny,ale gdzie tu w składnikach flaki,tylko przyprawa do flaków
Katarzyna/kate1980 03.03.2012 22:16
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak